Gadafijeve snage opovrgle hapšenje Muse Ibrahima

"Musa Ibrahim nije uhapšen, radi se o lažnoj objavi namijenjenoj skretanju pažnje s neuspjeha pobunjeničkih snaga u Sirtu", tvrdi se na stranici televizije Alibija
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2011. 11:27h

Portparol svrgnutog režima Moamera Gadafija Musa Ibrahim nije zarobljen, objavljeno je na progadafijevoj internet stranici.

"Musa Ibrahim nije uhapšen, radi se o lažnoj objavi namijenjenoj skretanju pažnje s neuspjeha pobunjeničkih snaga u Sirtu", tvrdi se na stranici televizije Alibija, koja je prestala s emitovanjem programa nakon pada Tripolija u avgustu.

U četvrtak je pobunjenički zapovjednik Mustafa ben Dardef iz brigade Zenten izjavio: "Kontaktirali su nas borci iz Misrate i objavilli da je Musa Ibrahim zarobljen". Musa Ibrahim bio je u bijegu nakon pada Tripolija u ruke pobunjenika.

"Sky": Uhapšen Gadafijev portparol

Portparol Moamera Gadafija, Musa Ibrahim, uhapšen je u četvrtak veče u blizini Sirta, prenosi Sky.

Ibrahim je, navodno, bio prerušen u ženu.

Interpol je izdao nalog za hapšenje zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

Ibrahim je pobjegao iz Tripolija sa svrgnutim libijskim liderom kada su Gadafiejvi protivnici zauzeli glavni grad, 23. avgusta. Međutim, on je i nakon toga nastavio da izdaje saopštenja u kojima je NATO optuživao za genocid, svjetsku zajednicu za nedjelovanje, a Gadafijeve protivnike je nazivao izdajicama.

Bonus video: