Ahmadinežad: Avioni nisu mogli da sruše "kule bliznakinje"

Ahmadinežad je rekao da je nemoguće da su dva aviona srušila kule samo udarivši u njih i da je sigurno bilo neke vrste planirane eksplozije
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 07:07h

Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je da je kao inženjer siguran da avioni nisu mogli da sruše "kule bliznakinje" u Njujorku, u napadu 11. septembra 2001. godine.

Ahmadinežad je u intervjuu za agenciju Asošijeted pres rekao da je nemoguće da su dva aviona srušila kule samo udarivši u njih i da je sigurno bilo neke vrste planirane eksplozije.

Iranski predsjednik nije, međutim, rekao da su SAD izvele nesreću, ali je dodao da ima pitanja koja svijet treba da riješi i da onih koji sumnjaju ima i u SAD.

Na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Ahmadinežad je terorističke napade na Njujork i Vašington nazvao "izgovorom" za američke napade na Irak i Avganistan, a diplomate više zapadnih zemalja i SAD su tokom njegovog govora napustile sjednicu.

Ahmadinežad je američkoj agenciji izjavio da smatra da nije isteklo vrijeme za Iran i SAD da poprave svoje loše odnose.

Američki predsjednik Barak Obama još uvijek može da pokuša da unaprijedi odnose poslije 30 godina neprijateljstva, rekao je iranski predsjednik, dodajući da je spreman da se sastane sa američkim kolegom i da bi Generalna skupština UN ove sedmice bila dobra prilika za to.

Dvije zemlje bi, prema njegovim riječima, mogle da sarađuju u nekoliko oblasti, uključujući obavještajne službe, i mogle bi da razgovaraju o spornom nuklearnom programu Teherana.

Bonus video: