Unuke Džeki Kenedi zgrožene izjavama svoje babe o ulozi žene u društvu

U intervjuu koji je 1964. godine dala istoričaru Bijele kuće Arturu Šlezingeru, Žaklina opisuje svoj brak kao "užasno viktorijanski ili azijski odnos"
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 14:33h

Karolina Kenedi, kćerka bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija, kaže da su njene kćerke bile "zgrožene" staromodnim stavovima o ulozi žena u društvo koje njihova baka, Žaklina Kenedi Onazis, iznosi u snimljenim intervjuima čiji je sadržaj nedavno objelodanjen.

U intervjuu koji je 1964. godine dala istoričaru Bijele kuće Arturu Šlezingeru, Žaklina opisuje svoj brak kao "užasno viktorijanski ili azijski odnos" i navodi da je sve svoje stavove preuzela od supruga, Džona Kenedija.

Gostujući u emisiji "Good Morning America" televizijske mreže ABC, Karolina je izjavila da su njene dvije kćerke sa "apsolutnim zgražavanjem" slušale djelove snimljenih traka.

"Da li to ona ozbiljno misli?", pitale su je kćerke.

Karolina, međutim, ističe da su ti snimci samo "djelić slike svijeta koji jedva da i prepoznajemo".

Audio snimak Žaklininog intervjua objavljen je zajedno sa knjigom "Žaklina Kenedi: istorijski razgovori o životu sa Džonom F. Kenedijem" (Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life With John F. Kennedy

Bonus video: