Zadivljujuć primjer hrabrosti građana

Hrabri prolaznici, izlažući se vatri i rizikujući vlastitu sigurnost, brzo su pritekli u pomoć: zajedničkim snagama njih desetak je podiglo automobil i izvuklo mladića na sigurno
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 12:50h

Brza (i vješta) reakcija slučajnih prolaznika i očevidaca saobraćajnog udesa, koji se zbio u gradu Loganu, u američkoj saveznoj državi Juta, spasila je dvadesetjednogodišnjeg motociklistu Brendona Rajta sigurne smrti.

Naime, Rajt je ostao da leži u nesvjesnom stanju ispod automobila u koji je udario. Međutim, tada nastaje prava drama. Prvo se zapalio njegov motocikl, a ubrzo potom se požar prenio i na automobil ispod kog je povrijeđeni mladić ležao.

Policajci su ostali impresionirani odzivom prolaznika, pogotovo ako se uzme u obzir požar

Hrabri prolaznici, uočivši opasnost po život Rajta, izlažući se vatri i rizikujući vlastitu sigurnost, brzo su pritekli u pomoć: zajedničkim snagama njih desetak je podiglo automobil i izvuklo mladića na sigurno.

"Vidio sam lokvu krvi, naročito oko glave povrijeđenog mladića. Nije disao, ali kad sam ga povukao počeo je da diše", izjavio je Enver Sujundikov, jedan od Brendonovih spasitelja.

Policajci su ostali impresionirani odzivom prolaznika, pogotovo ako se uzme u obzir požar.

Rajt je odmah nakon spašavanja odvezen u bolnicu, a stanje mu je stabilno.

Bonus video: