Džek Nikolson zainteresovan za luksuzni apartaman u vlasništvu bivše SFRJ

Stan sa šest spavaćih soba i četiri kupaonice, prazan je od 1992 - pet republika sfrj sudskim putem je zatražilo vlasništvo nad nekretninom
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 11:59h

Legendarni holivudski oskarovac Džek Nikolson zainteresovan je za kupovinu luksuznog apartamana u vlasništvu bivše SFRJ.

Nekretnina od 215 kvadrata nalazi se na elitnoj lokaciji u Njujorku, na adresi Park avenija 730, a prazna je već gotovo 20 godina jer se republike bivše Jugoslavije ne mogu dogovoriti kome pripada.

Apartman je procijenjen na 20 miliona dolara, a Jugoslavija ga je davne 1975. kupila za 100.000 dolara,

Očekuje se da će sporazum o njegovoj prodaji biti postignut ove sedmice u Sarajevu

Stan sa šest spavaćih soba i četiri kupaonice, prazan je od 1992 - pet republika sudskim putem je zatražilo vlasništvo nad nekretninom, a sud je 1995. odlučio da je riječ o političkoj stvari.

Na kraju, Srbija je počela da plaća račune, koji sada iznose do 12.300 dolara mjesečno. Međutim, s obzirom na to da je vlasništvo još neutvrđeno, Srbima ili drugim diplomatama nije dozvoljeno da žive u stanu.

Očekuje se da će sporazum o njegovoj prodaji biti postignut ove sedmice u Sarajevu.

"Sve plače za čišćenjem i sređivanjem"

Novi kupac stana mogao bi da se druži sa bivšim voditeljem emisije 60 minuta Majkom Valasom, koji živi u stanu preko puta.

Takođe novi vlasnik će morati da uloži i u adaptaciju jer je farba počela da se guli sa plafona dnevne sobe narandžasto-roze boje.

Srebrni servis za ručavanje u svečanoj trpezariji, kako je objavio "Njujork post" plače za poliranjem. Kuhinja sadrži mikrotalasnu peć veličine klima-uređaja, a u špajzu se još nalazi tegla maraskino višnje i tai sosa.

Namještaj je ostao od posljednjeg stanara, Darka Silovića, posljednjeg ambasadora pri UN koji je zastupao Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju.

Kada je država počela da se raspada 1992. godine Silović, Hrvat, dao je ostavku na funkciju ambasadora, protestujući protiv srpske vladavine. On je prvobitno odbio da napusti stan u Park aveniji, koji bi prešao u ruke njegovom zameniku, Srbinu.

Bonus video: