Kolumbijska policija zaplijenila 2,2 tone kokaina

Droga, čija je vrijednost na tržištu procijenjena na oko 60 miliona dolara, bila je raspoređena u 2.200 paketa i pripadala je kriminalnoj grupi "Urabeos"
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 08:05h

Kolumbijska pogranična policija zaplijenila je 2,2 tone kokaina na jednom omanjem brodu duž jugozapadne obale Kolumbije, saopštila je mornarica te zemlje.

Na brodu se nalazilo pet osoba među kojima i jedan državljanin Hondurasa. U saopštenju mornarice se navodi da su sve osobe privedene.

Droga, čija je vrijednost na tržištu procijenjena na oko 60 miliona dolara, bila je raspoređena u 2.200 paketa i, po svemu sudeći, pripadala je kriminalnoj grupi "Urabeos", koju čine bivši pripadnici raznih paravojski koji su se posvetili trgovini narkoticima.

Brod je krenuo ka Panami odakle je droga trebalo da bude prebačena u SAD, navodi se u saopštenju i dodaje da je čitava akcija izvedena u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv droge (DEA).

Prema podacima Ujedinjenih nacija, Kolumbija je sa 350 tona droge bila prošle godine najveći prodavac narkotika. Nešto manju količinu droge prodao je Peru.

Bonus video: