Francuska policija ispitivala Štros-Kana o silovanju iz 2003.

Poslije preliminarne istarge, francuski tužilac može da odluči da ima osnova za tužbu, da nema osnova ili da je navodno krivično djelo zastarelo
0 komentar(a)
Dominik Štros-Kan, Foto: Rojters
Dominik Štros-Kan, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.09.2011. 11:46h

Francuska policija obavila je razgovor sa bivšim šefom Međunarodnog monetarnog fonda Dominikom Štros-Kanom u okviru istrage o navodnom pokušaju silovanja jedne novinarke u Parizu 2003.godine, javio je AFP.

Štros-Kan se vratio u Pariz 4. septembra, uz veliki publicitet poslije skandala u Njujorku, pošto su povučene optužbe za pokušaj silovanja sobarice u jednom od tamnošnjih hotela.

On je, zbog pomenutog skandala, bio primoran da podnese ostavku na mjesto šefa MMF-a i da odustane od kandidature na budućim predsjedničkim izborima u Francuskoj.

Prema riječima Štros-Kanovih advokata, Frederika Bolijea i Henrija Leklerka, njihov klijent je želio da ispitivanje u vezi navodnog napada na novinarku Tristan Banon bude što prije obavljeno, prenio je AFP.

Banonova je te tvrdnje iznijela u junu, pošto je Štros-Kan uhapšen i optužen za pokušaj silovanje sobarice u Njujorku.

Francuska novinarka tvrdi da je Štros-Kan pokušao da je siluje u jednom praznom stanu u Parizu 2003. godine.

Policija je u vezi sa ovim slučajem već ispitala nekoliko ljudi, uključujući istaknute političare.

Štros-Kan, koji je i prije optužbi u Njujorku imao reputaciju ženskaroša, negirao je i jedne i druge optužbe i najavio da će tužiti Banonovu za klevetu.

Poslije preliminarne istarge, francuski tužilac može da odluči da ima osnova za tužbu, da nema osnova ili da je navodno krivično djelo zastarelo.

Bonus video: