Čaves: Crna lista SAD je smiješna

Čaves je ponovio da podržava svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija i osudio je vazdušne udare NATO u Libiji
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2011. 08:00h

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves ocjenjuje kao smiješnu odluku vlasti SAD da na crnu listu stavi njegove saradnike zbog navodne pomoći kolumbijskim pobunjenicima.

Čaves je zatražio od SAD da iznese dokaze o ovim optužbama, ističući da će sastaviti sopstvenu "Čavesovu listu" na kojoj će se naći međunarodni neprijatelji Venecuele, uključujući pojedine američke parlamentarce i generalnog sekretara NATO Andersa Foga Rasmusena.

Američko ministarstvo finansija optužilo je u četvrtak jednog venecuelanskog generala, zvaničnika obaveštajne službe i još dva Čavesova politička saveznika da glavnoj pobunjeničkoj grupi u Kolumbiji, Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC), obezbjeđuju narkotike, oružje i obuku.

Čaves je ponovio da podržava svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija

Ovim osobama, čija se imena sada nalaze na spisku osoba koje se bave narkoticima, blokirana su sva sredstva u SAD, a Amerikancima je zabranjeno da sa njima posluju.

Pored toga, Čaves je ponovio da podržava svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija i osudio je vazdušne udare NATO u Libiji.

Državna novinska agencija Venecuele AVN je javila da je ministarstvo spoljnih poslova uručilo zvaničan protest američkoj ambasadi u Karakasu zbog američke crne liste.

Bonus video: