Pakistan uhapsio važnog pripadnika Al-Kaide

Pakistanskla policija saopštila je da je hapšenje al-Mauritanija rezultat zajedničkih obavještajnih napora SAD i Pakistana
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 14:20h

Vlasti u Pakistanu saopštile su da su uhapsile jednog od najvažnijih vođa Al-Kaide Junisa al-Mauritanija za kojeg se smatra da je odgovoran za vođenje međunarodnih operacija i kojem je Osama bin Laden naredio da napadne američke, evropske i australske ekonomske interese.

Pakistanska vojska koja je hapšenje opisala kao još jedan smrtonosni udarac militantnoj grupi u saopštenju navodi da su uz al-Mauritanija uhapšena još dvojica Al Kaidinih operativaca.

Kako prenosi agencija Rojters ta informacija nije mogla da se potvrdi iz drugih izvora.

"On je planirao da napadne ekonomske interese SAD uključujući naftovode i plinovode, brane i tankere brzim brodovima u međunarodnim vodama", navodi se saopštenju.

Vlada u Islambadu je od američke akcije, u kojoj je u maju u toj zemlji ubila Bin Laden, izložena američkom pritisku da se intenzivnije obračuna sa Al Kaidom i drugim militantnim grupama.

Pakistanskla policija saopštila je da je hapšenje al-Mauritanija rezultat zajedničkih obavještajnih napora SAD i Pakistana.

Bonus video: