NOVO U BIJELOJ KUĆI

Obama imenovao Krugera za glavnog ekonomskog savjetnika

Smatra se da će Obama u Krugeru dobiti ekonomistu koji je stručnjak za nezaposlenost i tržište rada
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 00:28h

Američki predsjednik Barak Obama danas je imenovao ekonomistu Alana Krugera na čelo Vijeća ekonomskih savjetnika Bijele kuće, i najavio da će nove inicijative za smanjenje nezaposlenosti objaviti iduće nedjelje

Obama je izjavio da očekuje od Krugera, koji je ekonomski stručnjak za oblast zapošljavanja, pruži otvorena ekonomska uputstva, a ne stranačko-političke savjete.

"To je sada značajnije nego ikada. Potrebno je da ljudi u Vašingtonu donose odluke zasnovane na onome što je najbolje za zemlju, a ne najbolje za neku političku stranku ili poseban interes", rekao je Obama.

U SAD je stopa nezaposlenosti 'tvrdoglavo' iznad devet odsto, a predsjednik je ranije najavio da će objaviti predloge za otvaranje novih radnih mjesta.

Naš veliki izazov, kao nacije, ostaje da nađemo način da ova ekonomija brže raste, to je naša neposredna misija, dodao je predsjednik SAD.

Smatra se da će Obama u Krugeru dobiti ekonomistu koji je stručnjak za nezaposlenost i tržište rada.

Ukoliko njegovo imenovanje potvrdi Senat, Kruger će na čelu ekonomskog savjeta Bijele kuće zamijeniti Ostana Gulzbija, koji je početkom avgusta napustio taj položaj