Pljačkaši napali ambasadu Južne Koreje u Tripoliju

Pljačkaši su ubrzo otišli praznih ruku nakon što je osoblje ambasade pozvalo predstavnike pobunjenika u pomoć. Pobunjenici su odmah došli, a u incidentu niko iz ambasade nije povrijeđen
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2011. 07:19h

Pljačkaši su napali ambasadu Južne Koreje u Tripoliju, sedam dana nakon ulaska pobunjenika u libijsku prijestonicu za koju tvrde da je pod njihovom kontrolom, saopštile su južnokorejske vlasti.

Desetak napadača su na silu u nedjelju poslije podne ušli u ambasadu i pokušali da opljačkaju namještaj i elektronske aparate, rekao je portparol južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova Šin Meng-Ho.

Oni su, međutim, ubrzo otišli iz ambasade praznih ruku nakon što je osoblje ambasade pozvalo predstavnike pobunjenika u pomoć. Pobunjenici su odmah došli, a u incidentu niko iz ambasade nije povrijeđen.

"Mislimo da je riječ o civilima koji su se predstavljali kao pobunjenici, jer čim su došli pripadnici policije koju kontrolišu pobunjenici, napadači su odmah pobjegli", rekao je portaprol.

Većina diplomatskog osoblja ambasade Južne Koreje krajem maja je prebačena privremeno u Tunis, zbog borbi u Libiji i bombardovanja avijacije NATO.

Bonus video: