Pobunjenici zauzeli 95 odsto Tripolija: Nećemo ubiti Gadafija

Libijska opozicija kontroliše 95 odsto Tripolija, ali vojnici vjerni Moameru Gadafiju pružaju snažan otpor, javljaju agencije iz glavnog grada Libije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 17:31h

Tenkovi režimskih snaga su svuda oko Gadafijeve rezidencije u Tripoliju i luci, gdje još traju borbe pobunjenika i snaga odanih Gadafiju, prenosi Rojters.

Pobunjenici se nakon cjelodnevnih borbi pregrupišu, a nove borbe se vode na granici sa Tunisom. Kretanje ulicama Tripolija je postalo je opasno i zbog snajperista koji prijete širom grada. Državna televizija je prestala sa emitovanjem nakon što su je zauzele pobunjeničke snage.

Rojters prenosi da je u sukobima sa režimskim snagama Moamera Gadafija u Tripoliju ubijen "velik broj pobunjeničkih boraca".

Libijska opozicija kontroliše 95 odsto Tripolija, ali vojnici vjerni Moameru Gadafiju pružaju snažan otpor, javljaju agencije iz glavnog grada Libije.

Pobunjenici su oko Tripolija postavili kontrolne točke i zaustavljaju i pregledaju sve automobile, prenosi BBC.

U centru Tripolija se i dalje slavi zbog ulaska pobunjeničkih snaga u grad.

U gradu i dalje slave (Foto: Rojters)

Gadafi izgubio: Tripoli u rukama pobunjenika, slavlje na Zelenom trgu >>>

Vođa Gadafijeve političke opozicije Mahmud Šamam je kazao kako pobunjenici neće ubiti Gadafija ako ga uhvate.

"Postoje mnoge glasine o tome gdje je on sada, iako ja vjerujem da se nalazi blizu granice s Alžirom", rekao je Šamam.

"Ako ga uhvatimo u Tripoliju ili bilo gdje drugo, garantujemo mu sigurnost i sigurnost za njegovu porodicu. Želimo da mu se sudi u Libiji, a ne negdje drugo u svijetu. Garantujemo da neće biti vješanja, ni osvete na", dodaje Šaman.

Galerija

Bonus video: