Četvoro mrtvih zbog rušenja bine na sajmu u Indijanapolisu

Spasilačke ekipe i građani su brzo stigli na mjesto nesreće kako bi izvukli stradale ispod ostataka pozornice
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 15:38h

Najmanje četiri osobe su poginule, a 46 je povrijeđeno kada se srušila pozornica na kojoj se trebao da se održa koncert kantri muzike na sajmu u državi Indijana, na sjeveru Sjedinjenih Američkih Država.

U trenutku kada je uoči početka koncerta oglašena uzbuna zbog olujnog nevremena, snažni udar vjetra srušio je binu.

"Prvi dio koncerta se bio završio i publika je čekala nastup kantri grupe Sugarland, kada je konstrukcija pozornice počela da puca, a tribine su počele da se tresu. Posjetioci su tada počeli da bježe prema izlazu", rekao je očevidac za lokalnu televiziju WTHR.

Agencija AFP, pozivajući se na navode lokalne vlasti, objavila je da bi broj mrtvih mogao da poraste jer su neki povrijeđeni u teškom stanju. Prvi podaci govore da je 46 osoba povrijeđeno.

"Biću iskren, moguće je da ima još žrtava", rekao je portparol policije Dejv Bursten.

Spasilačke ekipe i građani su brzo stigli na mjesto nesreće kako bi izvukli stradale ispod ostataka pozornice.

"Mnogi posjetioci su pomagali spasiocima da podignu grede kako bi izvukli osobe koje su bile zaglavljene ispod njih", rekao je Frank Straub iz odjeljenja za javnu bezbjednost.

Grupa Sugarland je u poruci na Twitteru izjavila saučešće porodicama žrtava.

Nesreća se dogodila u subotu u 21 sat po lokalnom, tri sata ujutro po srednjevropskom vremenu, a sajam bi, pošto je najavljeno da će biti zatvoren u nedjelju, biti otvoriti u ponedjeljak, kada će se održati komemoracija za žrtve nesreće.

Galerija

Bonus video: