RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM IRANA

Putin: Novi raketni udari na Siriju doveli bi do haosa u međunarodnim odnosima

Ruske agencije su prenijele da su se Putin i Rohani saglasili da bi novi napadi zapadnih zemalja uništili šanse za postizanje političkog rješenja u Siriji
4 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2018. 14:48h

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je svom iranskom kolegi Hasanu Rohaniju da bi novi raketni udari zapadnih zemalja na Siriju doveli do haosa u međunarodnim odnosima, navele su ruske novinske agencije citirajući saopštenje Kremlja, a prenio je Rojters.

Putin i Rohani su razgovarali telefonom o situaciji u Siriji nakon što su juče Sjedinjene Američke Države (SAD), Velika Britanija i Francuska izvele napad na Siriju zbog navodnog hemijskog napada u gradu Dumi za koji optužuju sirijsku vladu.

Ruske agencije su takođe prenijele da su se dvojica lidera saglasili da bi novi napadi zapadnih zemalja uništili šanse za postizanje političkog rješenja u Siriji.

"Vladimir Putin je zabrinut da ako bi se takva kršenja povelje Ujedinjenih nacija nastavila, to bi neizbježno dovelo do haosa u međunarodnim odnosima", prenijela je agencija RIA citirajući saopštenje Kremlja.

Preporučujemo za Vas