Demokrata zbog nagih fotki poslatih ljubavnici podnosi ostavku

"U privatnom životu me nije uvijek vodila mudrost i nisam uvijek uspijevao da pronađem balans koji su od mene očekivali mještani okruga Čamberlenda"
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 10:19h

Demokrata iz Nju Džersija Luis Magasu (53) podnijeće ostavku na sve funkcije koje je imao u okrugu Čemberlend pošto su objavljene njegove gole fotografije koje je putem interneta slao ženi sa kojom se dopisivao posljednjih nekoliko godina.

Prema pisanju američkih medija Magasu je rekao da ga je neimenovana žena zamolila da joj pošalje fotografije, koja je kako će se kasnije ispostaviti radila za njegove političke protivnike.

Magasu se zbog skandala izvinio porodici i biračima.

"U privatnom životu me nije uvijek vodila mudrost i nisam uvijek uspijevao da pronađem balans koji su od mene očekivali mještani okruga Čamberlenda", rekao je Magasu.

On je novinarima kazaoa i da sa suprugom ne živi posljednje dvije godine.

Muškarac koji je objavio fotografije na internetu Karl B. Džonson je rekao da je srećan što će Magasu napustiti sve važnije funkcije i da će kada to u potpunosti uradi razmisliti o uklanjanju fotografija.

Razlog objavljivanja kompromitujućih fotografija Magasua, Džonson je objasnio kao osvetu.

Naime, prije tri godine Magasu je za vrijeme jednog političkog spora napao Džonsona i iznio njegov "prljavi veš" vezan za porodicu i neplaćanje alimentacije.

Bonus video: