Hilari govorila o Klintonovoj aferi: Nije trebalo da odstupi

Bračni par Klinton uskoro kreće na turneju na kojoj će govoriti o svemu što su prošli tokom prethodnih godina, o optužbi protiv Bila 1998. godine i navodima o seksualnom uznemiravanju
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2018. 18:32h

Hilari Klinton izjavila je u intervjuu za CBS sandej da afera koju je imao njen suprug s Monikom Levinski dok je bila u Bijeloj kući nije bila zloupotreba moći jer je Monika tada imala 22 godine i bila je odrasla.

Ovom prilikom ona je istakla da je Bil Klinton postupio ispravno zato što nije odstupio s funkcije predsjednika zbog skandala, nakon što je utvrđeno da je lagao o aferi. Na pitanje novinara da li je trebalo da odstupi s funkcije, kako su neki tražili, Hillari je odgovorila: "Apsolutno ne."

"Da vas ja pitam nešto. Gdje je istraga o sadašnjem predsjedniku protiv koga su navedene brojne optužbe, a on ih negira, odbacuje i ismijava? Bila je istraga protiv Bila i vjerujem da je sve utvrđeno ispravno", rekla je Hilari Klinton.

Ove izjave dala je nakon što su objavljeni navodi o seksualnim prestupima protiv Trampa i predsjednika Vrhovnog suda Breta Kavanoa.

Bračni par Klinton uskoro kreće na turneju na kojoj će govoriti o svemu što su prošli tokom prethodnih godina, o optužbi protiv Bila 1998. godine i navodima o seksualnom uznemiravanju. Predstavnički dom SAD je tada tražio njegovu ostavku i pokretanje istrage, ali je Senat to odbio.

Iako se ovaj slučaj desio prije dvije decenije, o njemu se i danas priča. Senatorka iz Njujorka Kirsten Gilibrand prošle godine je tokom #MeToo pokreta izjavila da je bivši predsjednik trebalo da odstupi s funkcije nakon afere. Bil Klinton je rekao da nije saglasan s njenim komentarima, piše portal Klix.