PROVJERAVA SE ŠTETA

Fukušimu pogodio zemljotres jačine 6,4 stepeni

Lokalna policija je saopštila da nema izvještaja o žrtvama niti velikoj šteti od zemljotresa, koji se desio u 3:54 sati po lokalnom vremenu
0 komentar(a)
Fukušima, Foto: Beta/AP
Fukušima, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2019. 05:11h

Zemljotres jačine 6,4 stepeni Rihterove skale pogodio je večeras prefekturu Fukušima na sjeveroistoku Japana, ali nema rizika od cumanija.

Lokalna policija je saopštila da nema izvještaja o žrtvama niti velikoj šteti od zemljotresa, koji se desio u 3:54 sati po lokalnom vremenu (18:54 po srednjoevropskom).

Epicentar zemljotresa bio je oko 100 kilometara jugoistočno od grada Fukušima, na dubini od oko 40 kilometara, saopštili su japanska Meteorološka agencija i američka geološka služba, prenio je AFP.

Državna televizija NHK javila je da Tokijska kompanija za električnu energiju (TEPCO), u čijoj je nadležnosti nuklearna centrala "Fukušima-Daići", oštećena u zemljotresu 11. marta, provjerava da li je najnoviji potres izazvao nove kvarove u nuklearki.

U tom snažnom zemljotresu jačine devet stepeni po Rihteru, koji je izazvao cunami, poginulo je ili nestalo oko 22.000 ljudi, a oko 80.000 njih je raseljeno zbog prijetnje od radijacije iz oštećene neklearke "Fukušima-Daići".

Preporučujemo za Vas