Divovski kengur napao 94-godišnjakinju, ni policija joj nije pomogla

Tek su rendžeri uspjeli da obuzdaju razjarenu životinju, a kakva ga sudbina čeka biće odlučeno nakon veterinarskog pregleda
0 komentar(a)
Filis Džonson, Foto: Couriermail.com.au
Filis Džonson, Foto: Couriermail.com.au
Ažurirano: 27.07.2011. 09:28h

Divovski crveni kengur napao je 94-godišnju ženu u dvorištu njene kuće u Kvinslendu u Australiji, nanijevši joj teže tjelesne povrede.

Filis Džonson je kačila veš u svom dvorištu kada je životinja prišla, oborila je na zemlju i zadala joj nekoliko udaraca, piše BBC.Nesrećna žena je pokušala da otjera životinju sa metlom, koju je držala u ruci, međutim, to joj nije pošlo za rukom.

Na sreću uspjela je da otpuzi do kuće i u pomoć pozove sina, koji je obavijestio policiju. No, ni policajci nisu bolje prošli jer je razjareni kengur i njih napao, piše couriermail.com.au.

Ni policajci nisu bolje prošli jer je razjareni kengur i njih napao

Tek je uz pomoć spreja policija uspjela smiriti životinju, a Džonson je odvedena u bolnicu. "Mislila sam da će me ubiti", kazala je Džonson.

I pas se uplašio

Metlu je, kaže, slučajno imala u rukama. Iako je zamahujući, uspjela da udari životinju po glavi, to je, ipak, nije otjeralo.

Crveni kengur

"Nije uspjelo. Nastavio je da me udara. Čak mi ni pas nije mogao pomoći. Previše se uplašio", objašnjava Filis. Tek su rendžeri uspjeli da obuzdaju razjarenu životinju, a kakva ga sudbina čeka biće odlučeno nakon veterinarskog pregleda.

Kakva sudbina čeka kengura biće odlučeno nakon veterinarskog pregleda

Crveni kenguri su najveći kenguri na svijietu. Mogu dostići težinu do 90 kilograma i porasti do dva metra, a u jednom skoku pređu čitavih devet metara. Inače, kenguri važe za miroljubive životinje. Čak je i napadnuta žena do sada imala samo pozitivna iskustva. "Voljela sam ih i hranila. Uvijek su bili tako dobroćudni", kazala je Džonson iz bolničke postelje.

Bonus video: