Čaves najavio drugu kandidaturu za predsjednika 2012.

"Imam zdravstvene, naučne, ljudske, političke i razloge ljubavi da ostanem na čelu vlade i kandidature sa više snage nego ranije", izjavio je Čaves
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2011. 07:11h

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves najavio je da će se kandidovati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, uprkos operaciji kojom mu je odstranjen veliki maligni tumor.

"Imam zdravstvene, naučne, ljudske, političke i razloge ljubavi da ostanem na čelu vlade i kandidature sa više snage nego ranije", izjavio je Čaves u intervjuu državnom dnevnom listu "Koreo del Orinoko", objavljenom u nedjelju.

Čaves se u Venecuelu vratio u subotu veče, pošto je prethodnu sedmicu bio na Kubi zbog liječenja hemoterapijom.

On je po povratku rekao da se vraća u boljem zdravstvenom stanju nego kada je otišao, dodajući da doktori nijesu pronašli maligne ćelije u njegovom tijelu, ali da je podvrgnut hemoterapiji iz predostrožnosti.

Predsjednik Venecuele operisan je u Havani prošlog mjeseca kada mu je odstranjen veliki maligni tumor, zbog čega je dovedeno u pitanje njegovo dugoročno zdravlje i spremnost da se kandiduje za još jedan šestogodišnji mandat na izborima sljedeće godine.

Bonus video: