DJELOVI PROCURJELI U JAVNOST

Šta piše u knjizi bivšeg šefa FBI: Tramp je okoreli lažov, ljude podređuje kao vođa mafije

Komi je naveo da je Tramp "nepošten predsjednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrijednosti", da vlada "vođen egom" i lojalnošću koju zahtijeva da mu bude iskazana
3 komentar(a)
Džejms Komi, Foto: Beta-AP
Džejms Komi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.04.2018. 07:09h

Američki predsjednik Donald Tramp je "okoreli lažov" koji ljude oko sebe podređuje lojalnosti kao "vođa mafije", ocijenio je u svojoj knjizi bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi.

U knjizi čiji su djelovi procerjeli u javnosti, Komi opisuje Trampa kao "opsjednutog detaljima o sebi".

Komi je naveo da je Tramp "nepošten predsjednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrijednosti", da vlada "vođen egom" i lojalnošću koju zahtijeva da mu bude iskazana.

Tramp je Komija smijenio maja prošle godine zbog istrage FBI o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.

Komi je u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bijele kuće i da je Tramp zahtijevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage postupaka generala Majkla Flina, tadašnjeg savjetnika za državnu bezbjednosti koji je bio primoran na ostavku.

U knjizi "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" (Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo), koja izlazi 17. aprila, Komi opisuje 20 godina karijere za vrijeme predsjednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine.