ISTRAGA U TOKU

Australija: Više od osam sati novorođenčad bila sa pogrešnim majkama

Član porodice jedne od majki primijetio je da se nešto pogrešno dešava i uzbunio je osoblje bolnice
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 20:11h

Osoblje u australskoj bolnici slučajno je zamijenilo dvoje novorođenčadi i predalo ih pogrešnim majkama, koje su ih dojile prije nego što je uočena greška, saopštila je bolnica u ponedjeljak.

Član porodice jedne od majki primijetio je da se nešto čudno dešava i uzbunio je osoblje bolnice nakon što su u petak majke bile sa pogrešnom djecom više od osam sati, kazao je Stiven Roberts, direktor bolnice Sent Džon ov Gad, koja se nalazi u gradu Gilong u jugoistočnoj državi Viktorija, prenosi AP.

"To bi očigledno trebali biti sjajni momenti u životu svake mlade porodice, kao i za nas da doprinesemo tome. Uznemirujuće je što se desilo suprotno. Mi, međutim, pokušavamo učiniti sve što možemo kako bismo im pomogli", izjavio je Roberts za australsku radiostanicu 3AW.

Član porodice jedne od majki primijetio je da se nešto pogrešno dešava i uzbunio je osoblje bolnice

Bolnica u saopštenju navodi da su bebe provele noć sa četvrtka na petak u porodilištu i da su predate pogrešnim majkama u petak rano ujutro. Nije provjereno da li se identifikacijske narukvice beba podudaraju sa identifikacijskim narukvicama majki.

Bolnica istražuje incident

Bolnica istražuje kako je došlo do incidenta.

I Roberts i osoblje porodilišta izvinili su se objema porodicama i svakom od roditelja je ponuđeno savjetovanje, saopštila je bolnica.

Roditelje je uznemirio medijski publicitet slučaja

Majke su takođe testirane kako bi se osiguralo da nikakva zaraza nije prenesena tokom dojenja pogrešnih beba, kazao je Roberts.

Roditelje je uznemirio medijski publicitet slučaja i ne žele davati nikakve intervjue.