Gadafi pristao da ne učestvuje u pregovorima, ne želi da napusti zemlju

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim izjavio je da će Gadafi ostati u Libiji, ali nije želio da kaže da li je libijski lider u Tripoliju
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2011. 18:25h

Libijski lider Muamer Gadafi pristao je da ne učestvuje u pregovorima o okončanju četvoromjesečnih sukoba u Libiji, saopštili su afrički lideri poslije sastanka u Južnoafričkoj Republici.

U međuvremenu iz Libije stižu informacije o napredovanju pobunjenika u planinskom području na zapadu zemlje i sukobima sa Gadafijevim snagama u predgrađu Bair al Hanama, oko 80 kilometara jugozapadno od Tripolija, javlja AP.

Portparol pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog savjeta objasnio je da je Bair al Hanam značajan jer je na samo 30 kilometara južno od Zavije, glavnog zapadnog pravca ka glavnom gradu Tripoliju.

Radna grupa Afričke unije održala je sastanak o Libiji, posle kojeg je pozdravila pristanak Gadafija da ne bude dio pregovaračkog procesa

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim izjavio je da Gadafi 24 sata kontroliše situaciju u zemlji i da će ostati u Libiji, ali nije želio da kaže da li je libijski lider u Tripoliju.

"Gadafi je ovdje, on ostaje. On vodi zemlju i neće je napustiti. Neće se povući", rekao je Ibrahim.

Radna grupa Afričke unije održala je sastanak o Libiji, posle kojeg je "pozdravila pristanak Gadafija da ne bude dio pregovaračkog procesa", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: