Libijski mediji: U napadu NATO-a poginulo 15 civila

"NATO je gađao zgrade u jednom napuštenom sektoru Brege. To su bili vojni ciljevi, koji su pogođeni", rekao je portparol misije NATO-a u Libiji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2011. 14:17h

Najmanje 15 civila poginulo je danas u vazdušnom napadu NATO-a u gradu Brega, prenijela je libijska državna novinska agencija JANA, dok Alijansa negira da je bilo stradanja civila.

JANA je prenijela riječi zvaničnika libijske vojske da su avioni NATO-a pogodili više civilnih lokacija u gradu Brega na istoku Libije, između ostalih restoran i pekaru. Taj zvaničnik je rekao da je ubijeno 15 a ranjeno 20 civila.

Neimenovani portparol misije NATO-a u Libiji demantovao je Frans presu navode libijskih medija o smrti najmanje 15 osoba na području Brege.

"NATO je gađao zgrade u jednom napuštenom sektoru Brege. To su bili vojni ciljevi, koji su pogođeni", rekao je portparol i dodao da je to područje "dugo posmatrano" i da je akcija sprovedena po detaljnom planu.

Prema njegovim riječima, ako se u trenutku napada NATO-a neko nalazi na tom području, onda se "ta osoba smatra kao vojni cilj".

Alijansa je juče saopštila da je napala nekoliko ključnih komandnih i kontrolnih punktova u blizini Brege gdje su primjetne vojne aktivnosti režima libijskog vođe Moamera Gadafija. Navodi se da Gadafijeve snage koriste napuštene zgrade za vojne operacije.

Bonus video: