Pobjegao pas osuđen na smrt kamenovanjem

Pas je uplašio posjetioce suda i na njihovo iznenađenje nije se udaljio čak i kada su pokušali da ga otjeraju
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2011. 11:12h

Rabinski sud u Jerusalimu osudio je jednog psa lutalicu na smrt kamenovanjem, ali ona nije izvršena, jer je pas pobjegao.

Ta okrutna kazna potekla je iz sumnje da je duh čuvenog sekularnog advokata, koji je uvrijedio sudije u rabinskom sudu još prije dvije decenije, prešao u tijelo psa, piše najtiražniji izraelski list "Jediot ahronot" u onlajn izdanju.

Prije nekoliko nedjelja, veliki pas ušao je u jedan sud kraj kvarta Mea Šearim u Jerusalimu, gdje žive Jevreji.

Pas je uplašio posjetioce suda i na njihovo iznenađenje nije se udaljio čak i kada su pokušali da ga otjeraju.

Duh advokata u tijelu psa?

Tada se jedan od sudija prisjetio da je prije dvadeset godina sudsko vijeće proklelo sekularnog advokata, poželjevši da njegov duh uđe u tijelo psa, životinje koja se, po jevrejskom vjerskom pravu, halahi, smatra nečistom.

Advokat je preminuo prije nekoliko godina. Još uvijek uvrijeđen, jedan od sudija izrekao je kaznu sirotoj životinji, smrt kamenovanjem i angažovao djecu iz susjedstva da je izvrše. Na svu sreću, pas je uspio da pobjegne.

Naredili djeci da bacaju kamenice na psa

Predsjedavajući suda rabin Avraham Dov Levin porekao je da su sudije izrekle takvu kaznu, ali je jedan od predsjednik suda potvrdio da je to tačno.

"Oni nijesu donijeli zvaničnu presudu, ali su naredili djeci napolju da bacaju kamenice na psa. Nijesu pomislili da je to okrutnost prema životinjama, već odgovorajući način da se obračunaju sa duhom koji je ušao u sirotog psa", rekao je predsjednik čije se ime ne pomirnje.

Članica jerusalimskog gradskog savjeta i socijalna aktivistkinja Rahel Azaria poslala je pismo povodom ovog incidenata vrhovnom tužiocu Izraela, pozvavši ga, kako je napisala, da se "pozabavi kriminalcima".

Bonus video: