Ubio tek rođenu kćerku jer ne bi mogao da izdržava više djece

Ficpatrik je navodno kćerku usmrtio udarcima u glavu ciglom, usljed čega joj je razbio lobanju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 19:30h

Kristofer Ficpatrik (20) je navodno ubio svoju kćerku samo nekoliko sati pošto je rođena, jer on i majka djevojčice ne bi mogli da priušte sebi da imaju još jedno dijete, prenosi agencija Associaetd Press.

"Želim samo da se oslobodim djeteta", kazao je djevojci Dženifer Baris, majci bebe, u trenutku kada je ona osjetila kontrakcije, u blizini šoping centra, nedaleko od njihove kuće u Lejk Arijelu, u Pensilvaniji.

Oboje se terete za ubistvo nakon što je policija pronašla tijelo djevojčice zakopano u neposrednoj blizini šume u Ficpartikovom rodnom mjestu

Baris (28), već ima pet sinova, od kojih najstariji ima devet godina. Najmlađi, Kristofer, njeno je prvo dijete koje je rodila sa Ficpatrikom, rođen je prije godinu, u Frenklinu, u Nju Džersiju, gdje je par živio.

Dženifer Baris je znala da će Ficpatrik ubiti njihovu kćerku

U policiji tvrde da je Baris znala da je njen partner planirao da ubije dijete. Oni su priznali optužbe.

Ficpatrik je navodno kćerku usmrtio udarcima u glavu ciglom, usljed čega joj je razbio lobanju.

O bebi se prva počela raspitivati Barisina porodica, kojoj je Ficpatrik kazao da je dijete u bolnici, ali navodno nije mogao da se sjeti u kojoj, jer se ne sjeća naziva. Porodica je zvala sve bolnice redom, i na kraju su posumnjali na Ficpatrika.

Ficpatrikova majka je posvjedočila kako joj je sin rekao ranije da on i Baris nemaju dovoljno novaca kako bi mogli da brinu o još jednom djetetu.

O Barisinoj djeci, koji imaju jednu, dvije, četiri, pet i devet godina, brinu rođaci.

Bonus video: