Američki ronilac traži Bin Ladenovo tijelo

On dodaje da koristi opremu visokog tehnološkog kvaliteta, par brodova kao i da će njegova avantura koštati nekoliko stotina hiljada dolara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2011. 09:59h

Neki su mislili da se ostaci Titanika nikada neće otkriti, ali sada je javnost saznala za još ambiciozniju potragu, piše Dejli mejl.

Bil Voren, lovac na blago, navodno kreće u podvodnu potragu za tijelom bivšeg vođe Al Kaide Osame Bin Ladena.

Prema izvještaju američkih snaga tijelo ubijenog vođe bačeno sa ratnog broda Karla Vinsona u Sjeverno Arapsko more prije mjesec dana.

To je jedini detalj o lokaciji koji je objavljen tom prilikom.

Veteran Voren krenuo je u istraživanje jer misli da predsjednik Barak Obama nije dao dovoljno dokaza o smrti Bin Ladena.

On dodaje da koristi opremu visokog tehnološkog kvaliteta, par brodova kao i da će njegova avantura koštati nekoliko stotina hiljada dolara.

"Ovo radimo zato što smo prave patriote i osjećamo da predsjednik nije mogao da obezbijedi dokaze", kaže Voren.

Tim se nada da će uspjeti da pronađe tijelo teroriste prije nego što im vlasti oduzmu slike i snimke.

Sve je detaljno isplanirano. DNK test će uraditi na brodu.

Američki zvaničnici su prošlog mjeseca pozvali sve zainteresovane da posjete brod kako bi vidjele posljednje mjesto na kojem je boravio najtraženiji terorista.

U izvještaju Pentagona se navodi da je njegovo tijelo stavljeno u torbu koja je oslikana religijskim simbolima i bačeno u more.

Bil Voren je ronilac od 1972. godine i imao je par spasilačkih službi.

Prvo blago koje je našao, kako piše na njegovom sajtu, bio je engleski trgovački brod koji je potonuo blizu Santa Kruza, u Kaliforniji.

Galerija

Bonus video: