U napadu Gadafijevih snaga na Misratu poginule 22 osobe

Ljekar u bolnici Hikma rekao je da su Gadafijeve snage koristile tenkove, artiljeriju i granate prilikom bombardovanja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2011. 18:35h

Najmanje 22 osobe poginule su danas u napadu snaga libijskog vođe Moamera Gadafija na Misratu, saopštili su medicinski izvori.

Ljekar u bolnici Hikma rekao je da su Gadafijeve snage koristile tenkove, artiljeriju i granate prilikom bombardovanja Dafnije, na oko 30 kilometara od Misrate.

Prema njegovim riječima, najmanje 61 osoba je ranjena u napadima koji su počeli jutros u 10 časova po lokalnom vremenu, prenio je AP.

Pobunjenici su ranije saopštili da su Gadafijeve snage gađale njihove pozicije u regionu Zapadnih planina tokom noći i optužili NATO što ne čini više da bi ih zaustavio.

"Gadafijeve snage gađaju Zintan granatama", izjavio je portparol pobunjenika Abdulrahman, misleći na grad koji se nalazi 160 kilometara jugozapadno od Tripolija. Drugi portparol Džuma Ibrahin izjavio je da su Gadafijeve trupe napale i gradove Jafran i Nalut i da pojačavaju svoje redove u blizini granice sa Tunisom da bi ponovo zauzeli granični prelaz Vazin.

NATO je, u međuvremenu, demantovao izvještaj libijske državne televizije da su libijske snage oborile helikopter NATO u more

Rojtersov izvještač je naveo i da je u Tripoliju čuo snažne eksplozije odmah poslije ponoći, što je uobičajeno vrijeme kada NATO izvodi vazdušne napade na libijsku prijestonicu.

NATO je, u međuvremenu, demantovao izvještaj libijske državne televizije da su libijske snage oborile helikopter NATO u more, u blizini grada Zlitan.

Libijska državna televizija je citirala vojnog portparola koji je rekao da je to treća letelica koje su libijske snage oborile otkako je NATO počeo vazdušne napade na tu zemlju u martu.

Bonus video: