NATO izvršio dnevni napad na ciljeve u Tripoliju

Agencija Rojters navodi da za sada nije jasno da li je eksplozija izazvana bombom ili raketom i šta je bio cilj.
0 komentar(a)
Tripoli, Foto: Rojters
Tripoli, Foto: Rojters
Ažurirano: 28.05.2011. 13:37h

NATO snage su danas izvele dnevni napad na centralni dio Tripolija gdje se nalazi rezidencija libijskog vođe Moamera Gadafija, ali još nema podataka o razmjerama štete i eventualnim žrtvama.

Kako je izvijestila agencija Frans pres, oblak dima mogao se vidjeti na nebu iznad Tripolija poslije snažne eksplozije koja se dogodila u 10 sati ujutru po lokalnim vremenu u Bab al Aziziji, dijelu grada gdje je smještena Gadafijeva rezidencija.

Agencija Rojters navodi da za sada nije jasno da li je eksplozija izazvana bombom ili raketom i šta je bio cilj ovog, inače rijetkog dnevnog napada.

NATO je bombardovao nekoliko ciljeva i tokom noći, izvijestile su Libijska državna televizija i arpaski kanal "Al Arabija". Libijska televizija je prenijela da je u napadu NATO na Mizdu na jugu, bilo ljudskih žrtva i da je pričinjena materijalna šteta.

Rojters navodi da je ovo peti dan zaredom kako NATO bombraduje ciljeve u Libiji u pokušaju da i vojno izvrši dodatni diplomatski pritisak na libijskog vođu da ode sa vlasti.

Rusija se juče pridružila zapadnim liderima koji zahtjevaju od Gadafija da ode sa vlasti, ponudivši usluge svog posredovanja, što je promjena politike Moskve, koja je prethodno kritikovala bombardovanje Libije, navela je birtanska agencija.

Bonus video: