Stros-Kan preselio u novu kuću, dosađuje se u kućnom pritvoru

Kuća u kojoj se Stros-Kan sada nalazi, kako javlja agencija AP, ima pet kupatila, teretanu, spa, te četiri spavaće sobe.
0 komentar(a)
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.05.2011. 08:21h

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Straus-Kan pronašao je novi dom. Iz kućnog pritvora u luksuznom stanu u centru Njujorka, Stros-Kan je u srijedu veče preseljen u porodičnu kuću u južnom Menhetnu, gdje će čekati početak suđenja za pokušaj silovanja sobarice u luksuznom hotelu.

Kako javlja ABC News, kuća u koju je preseljen bivši šef MMF-a, se nalazi blizu hotela Sofitel, u kojem je Stros-Kan navodno napao sobaricu, 14. maja.

Njegov advokat Vilijam Tejlor kaže da je njegov klijent dobro, da u kućnom pritvoru nema šta da radi, pa mu je "jako dosadno".

Kuća u kojoj se Stros-Kan sada nalazi, kako javlja agencija AP, ima pet kupatila, teretanu, spa, te četiri spavaće sobe. Mjesečni zakup za taj luksuz iznosi oko 50.000 američkih dolara.

Bivšem direktoru MMF-a prijeti kazna do 74 godine zatvora. Sudsko vijeće njujorškog suda optužilo je Stros-Kana za povezanost sa napadom na sobaricu u hotelu na Menhetnu u kome je boravio.

Bivši direktor MMF-a zvanično je optužen: za kriminalni seksualni akt prvog stepena, za pokušaj silovanja prvog stepena, seksualni napad prvog stepena, nezakonito zadržavanje drugog stepena, nedozvoljeno dodirivanje i seksualni napad trećeg stepena.

Bonus video: