NATO: Gađali smo magacin, a me kasarnu

Gadafijeve snage i dalje predstavljaju prijetnju za civilno stanovništvo i mi ćemo nastaviti da gađamo mete koje su izvor tog nasilja
0 komentar(a)
Tripoli, NATO napad, Foto: Reuters
Tripoli, NATO napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2011. 07:59h

NATO je danas saopštio da je noćas u Tripoliju bombardovao magacin sa vojim vozilima koji se nalazi nedaleko od rezidencije Moamera Gadafija, dok libijske vlasti tvrde da je meta napada bila jedna kasarna i da su tokom bombardovanja stradale tri osobe.

"Tokom noći avioni NATO-a bombardovali su sa velikom preciznošću magacin s vojnim vozilima koji je u neposrednoj blizini kompleksa Bab al-Azizija", odnosno rezidencije Moamera Gadafija, navodi se u saopštenju NATO-a.

"Taj lokalitet je bio veoma aktivan na početku represije nad stanovnicima Libije februara 2011. i od tada neprestano služi za snabdevanje trupa lojalnih režimu koje napadaju nevino civilno stanovništvo", dodaje se u saopštenju.

"Gadafijeve snage i dalje predstavljaju prijetnju za civilno stanovništvo i mi ćemo nastaviti da gađamo mete koje su izvor tog nasilja", izjavio je šef operacija NATO-a u Libiji general Čarls Bušar, a navodi se u saopštenju Alijanse.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim rekao je ranije da su u noćašnjim vadušnim napadima NATO-a na Tripoli poginule tri osobe dok ih je 150 ranjeno.

Ibrahim je rekao da je NATO izveo "između 12 i 18 napada na jednu kasarnu Narodne garde", jedinica dobrovoljaca koje pomažu vojsku.

Prema procjenama stranih izvještača u Tripoliju, noćašnji napadi su bili najžešći od početka NATO bombardovanja Libije.

"Kasarna je bila prazna, a većina žrtava su civili koji stanuju u okolini", rekao je Ibrahim.

Bonus video: