U samoubilačkom napadu u Avganistanu poginulo 13 ljudi

Pripadnici avganistanskih i stranih bezbjednosnih snaga, kao i državni zvaničnici, česta su meta pobunjenika u Avganistanu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2011. 15:54h

Trinaest osoba je poginulo i dvadeset je povrijeđeno danas u samoubilačkom napadu automobilom bombom na policijski kombi u predgrađu Džalalabada, na istokuAvganistana, rekao je portparol provincijskih vlasti.Portparol provincije Nangarhar rekao je da se eksplozija dogodila danas popodne na putu koji ide kroz Džalalabad. Bombaš samoubica je uletio kolima punim eksploziva u minibus u kome su bili policijski kadeti.Među mrtvim i povrijeđenim su policajci i civili, rekao je on.Portparol talibanskih pobunjenika Zaibulah Mudžahid rekao je agenciji Frans pres da talibani preuzimaju odgovornost za napad i da je u napadu poginulo 25 policajaca i dva civila.

Frans pres navodi da talibani imaju običaj da uveličavaju broj žrtava njihovih napada.Pripadnici avganistanskih i stranih bezbjednosnih snaga, kao i državni zvaničnici, česta su meta pobunjenika u Avganistanu.Provincija Nangarhar se graniči s Pakistanom ali je situacija u njoj bolja nego u susjednim provincijama.Džalalabad je dugo smatran kao relativno miran grad ali su 20. februara talibani u tom gradu izvršili napad u kome je poginulo 38 ljudi a 71 čovjek je povrijeđen.

Bonus video: