Tvrde da su Isus i Marija Magdalena, sljedbenici kupuju zemlju i izdržavaju ih

Iz Katoličke crkve su poručili ljudima da budu pažljivi kad istražuju nove pokrete
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2011. 10:38h

Muškarac i žena koji tvrde da su Isus Hrist i Marija Magdalena postavili su "bazu" u Kvinslendu, Australija, i tu dovode sljedbenike sa svih strana zemlje, javlja australijski news.com.au.

Par, čija su prava imena Alan Džon Miler i Meri Suzan Lak, upravljaju svojom grupom sljedbenika sa posjeda u blizini grada Kingaroj, oko 220 kilometara sjevero-zapadno od Brizbejna, gdje im se, kako tvrde, pridružilo između 30 i 40 sljedbenika.

"Moje ime je Isus i ja sam ozbiljan", rekao je Miler u video-snimku sa jedne od "radionica".

Iz Katoličke crkve su poručili ljudima da budu pažljivi kad istražuju nove pokrete

Crkva je zabrinuta da bi par koji traži od svojih sljedbenika da ih izdržavaju mogao da iskoristi ugrožene ljude.

Miler je 2007. kupio posjed a njegovi sljedbenici iz organizacije koju je nazvao "Božanska Istina" od tada kupuju zemlju u okolini Milerovog posjeda da bi bili bliži vođi.

Iz Katoličke crkve su poručili ljudima da budu pažljivi kad istražuju nove pokrete.

"Ovo se posebno odnosi na ljude koji traže smisao svog života i kao rezultat toga postaju ugroženi", poručuju iz Katoličke crkve.

Zemlja u obliku krsta

Stanovnici i agenti za nekretnine potvrdili su da se dogodio "bum" trgovine zemljišta. Sljedbenici na tom zemljištu planiraju da održavaju nedjeljna okupljanja kao i okupljanja posjetilaca iz drugih zemalja.

Zemlja koju su prokrčili prije gradnje formira veliki krst.

U jednom snimku sa radionice Miler je rekao: "Vjerovatno postoji milion ljudi koji tvrde da su Isus. Ali jedan od nas mora da bude pravi. Kako znam da sam to ja? Zato što se sjećam svega u vezi svog života."

Bonus video: