Skočio sa najveće zgrade na svijetu u Dubaiu, i poginuo na 109. spratu

Navodno je je čovjek izvršio samoubistvo poslije rasprave sa upravom kompanije u kojoj je radio
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 17:25h

Jedan muškarac se bacio sa najviše zgrade na svijetu koja se nalazi u Dubaiju, skočivši pravo u smrt sa tornja Burdž halifa, što je prvo zabilježeno samoubistvo na ovom mjestu, kazao je vlasnik građevine.

Muškarac čiji je identitet nepoznat, a za koga se vjeruje da je u dvadesetim godinama i da je porijeklom iz južne Azije, skočio je sa 147. sprata 828 metara visokog nebodera i pao na terasu 108. sprata, prenio je lokalni dnevnik „Nacional”, ali te detalje vlasnik zgrade nije potvrdio.

Kompanija Emar je saopštila da je u njenoj zgradi Burdž halifa zabilježen „incident sa jednim muškarcem”, prenio je Rojters.

„Nadležni su potvrdili da je u pitanju samoubistvo i očekujemo konačan izvještaj”, navedeno je u saopštenju u kome se ne daje više detalja o ovom incidentu.

U izvještajima objavljenim na sajtovima listova „Galf njuz“ i „7 dejs“ navodi se da je mladić skočio nakon svađe sa svojom kompanijom.

„Nacional“ je naveo da je moguće da je taj čovjek bio zaposleni u nekoj od kompanija sa sjedištem u 160-spratnici, dodajući da je policija saopštila kako je, prema izjavama svjedoka, ovome mladiću nisu htjeli da daju odmor.

Burdž halifa je otvorena u januaru 2010, a njena izgradnja je trajala 5 godina. Za njeno stvaranje utrošena je rekordna suma od četiri milijarde dolara. Otvaranje ovog zdanja pratile su dvije milijarde ljudi širom svijeta, a kulminaciju je predstavljalo 10 hiljada vatrometa.

Na ogromnom ekranu prikazane su precizne brojke: 828 metara od zemlje, milion kvadratnih metara površine, 160 spratova, hiljadu stanova, 49 spratova za kancelarije.

Bonus video: