Egipatsko pravosuđe produžilo pritvor Hosniju Mubaraku

Izvor blizak Tužilaštvu rekao je agenciji Frans pres da će vrhovni tužilac u sljedećih nekoliko dana donijetu odluku da li će se Mubaraku suditi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 14:33h

Egipatsko pravosuđe saopštilo je danas da je bivšem predsjedniku Hosniju Mubaraku, pridužen pritvor, zbog istrage na osnovu optužbi o njegovoj ulozi u gušenjudemonstracija u Egiptu kada je pogunulo 800 ljudi.Prema saopštenju, vrhovni tužilac Abdel Meguid Mahmud naredio je da se Mubaraku, nakon što mu istekne sadašnji pritvor, on priduži za još 15 dana.Portparol Tužilaštva rekao je da je ekipa istražitelja danas otišla u bolnicu u Šarm el Šeiku, gdje se Mubarak nalazi na liječenju, kako bi nastavila sa ispitivanjem.

Izvor blizak Tužilaštvu rekao je agenciji Frans pres da će vrhovni tužilac u sljedećih nekoliko dana donijetu odluku da li će se Mubaraku suditi.Hosniju Mubaraku i njegovim sinovima određen je 13. aprila pritvor, zbog istrage koja se protiv njih vodi na osnovu optužbi za korupciju, zloupotrebu vlasti, i uloge u gušenju masovnih protesta protiv njega i njegove vlade.Kada je izveden pred istražne sudije Mubarak je doživio srčani udar, poslije čega je prebačen u bolnicu u Šarm-el-Šeiku, ljetovalištu na Crvenom moru.

Bonus video: