U Kandaharu se nastavlja ofanziva talibana

Avganistanske bezbjednosne snage se već drugi dan bore s talibanima u Kandaharu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2011. 13:34h

Talibani su pokrenuli ofanzivu na zgrade državnih institucija u tom gradu na jugu Avganistana, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zemeri Bašari.

Do sada su poginula 23 napadača i dva pripadnika avganistanskih snaga, a ranjeno je 40 ljudi. Među poginulim ekstremistima je i osam talibana koji su izveli samoubilačke bombaške napade, dok su bezbjednosne snage zarobile četvoricu, rekao je Bašari.

On je rekao da su borbe danas nastavljene kada su bezbjednosne snage počele operaciju protiv talibana u hotelu "Kandahar", kraj sjedista regionalnog ogranka obavještajne službe i policijske stanice. Dodao je da ne zna koliko je ekstremista u tom hotelu odakle su juče počeli napadi na zgrade državnih institucija.

Bašari je rekao i da su avganistanski vojnici posebno oprezni pošto se vjeruje da većina pobunjenika nosi samoubilačke pojaseve s eksplozivom.

Vojnici i helikopterti NATO pomažu operaciju avganistanskih snaga.

Bašari je rekao da su prošle noći prekinute borbe pošto su avganistanske snage obezbjedile zgrade državnih istitucija, mada su se sporadični pucnji i eksplozije mogli čuti u gradu.

Bonus video: