VISINA BILA PROBLEM

Bin Ladenov trener džudoa: Izdvajao se po ozbiljnosti

Vu je Rojtersu pokazao njegove slike sa visokim, bradatim, ozbiljnim mladićem sa gustom crnom kosom za koga tvrdi da je Osama.
0 komentar(a)
Džudo Bin Laden, Foto: Rojters
Džudo Bin Laden, Foto: Rojters
Ažurirano: 26.02.2019. 16:20h

Osama Bin Laden se nije isticao samo zbog visine, nego i zbog ozbiljnog, konzervativnog držanja, kazao je Tajvanac koji tvrdi da je lider Al Kaide pohađao njegove treninge džudoa u Saudijskoj Arabiji.

Džimi Vu, najpoznatiji tajvanski trener džudoa, kazao je u intervjuu za Rojters, na marginama turnira u centralnom gradu Tajčung, da je Bin Ladena upoznao kada je, između 1981. i 1991. godine, trenirao džudo reprezentaciju Saudijske Arabije.

Bin Laden, koga je Vu znao jedino po imenu Osama, prisustvovao je treninzima u jednom sportskom centru dok je još bio student. Vu ga je zbog visine odgovarao od džudoa, ali je Osama bio uporan.

„Nisam tada znao za prezime Bin Laden“, kazao je Vu. „Nakon 11. septembra, bio sam pozvan na jedan seminar, i neko od mojih bivših studenata tada je rekao 'Džimi, Osama je sada naš heroj'. Iznenadio sam se, pa sam potražio neke slike i onda ga sam se sjetio“.

Vu je Rojtersu pokazao njegove slike sa visokim, bradatim, ozbiljnim mladićem sa gustom crnom kosom za koga tvrdi da je Osama. Osama je prisustvovao treninzima dva do tri puta sedmično, ali ga poslije 1984. godine Vu više nikada nije vidio.

Rojters nije mogao da potvrdi da li je na slikama zaista Bin Laden.

Vu, sada australijski državljanin koji vrijeme provodi između Sidneja, Tajvana i Bliskog istoka, prisjetio se situacije kada je u sportski centar došla njegova supruga. Ona je htjela da ide u kupovinu, a Vu je kasnio.

„Ona je došla u sportski centar i većini studenata to nije smetalo, neki su se i osmjehivali, a jedan veoma visok mi je prišao i pitao 'ko je to'“?

Vu je odgovorio da je to njegova supruga.

„Visoki je rekao 'ovo je sportski centar, ovdje ne bi trebalo da bude žena'. On to nije prihvatao. Naročito se toga sjećam. To je bio Osama“, zaključio je trener.