Među uhapšenima u Brazilu nema državljana Crne Gore

Službene podatke još uvijek nismo dobili. Kada budemo dobili dobićete informacije, kazao je TV Vijesti, Veselin Veljović
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 18:34h

Među uhapšenima u akciji brazilske policije nema crnogorskih državljana, kazala je portparol Uprave policije Tamara Ralević.

Brazilska policija je saopštila da je u akciji nazvanoj "Niva" uhapsila 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima, među kojima je i jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije.

"Prema informacijama kojima raspolažemom u ovom momentu, a i na osnovu kontakata putem Interpola, u Brazilu, u policijskoj akciji, nije uhapšen nijedan crnogorski državljanin", kazala je Ralević agenciji MINA.

Srpski specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, kazao je da prema njegovim informacijama uhapšena grupa ima veze sa narko klanom Darka Šarića.

Brazilska policija uhapsila je srpskog državljanina Gorana Nešića koji je u Srbiji osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine narkoticima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je rekao da se Nešić krio u različitim zemljama pod lažnim identitetima.

Brazilska policija je saopštila da je uhapsila 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima, među kojima je i jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije.

Dačić je rekao da su potvrđeni i identiteti uhapšenih Alena Memovića, Aleksandra Sekulića i Milana Karanovića za kojima je raspisana potjernica zbog trgovine drogom.

"Očekujemo najnovije informacije od brazilske policije a ovo hapšenje je rezultat saradnje Srbije i brazilske policije", rekao je Dačić.

On je rekao da ne može da potvrdi da je u pitaju hapšenje članova grupe Darka Šarića ili njega lično jer, kako je naveo, postoji više organizovanih narko grupa koje djeluju na teritorji Srbije.

Dačić je istakao da očekuje da će srpska policija uskoro dobiti potpun spisak svih uhapšenih u toj akciji.

Istraga federalne policije Brazila (PF) trajala je dvije godine.

U akciji je zaplijenjeno 620 kilograma kokaina i, u novcu, oko 2 miliona reala (846 hiljada eura), saopštila je policija.

"Pripadnici te zločinačke organizacije su traženi na međunarodnom nivou zbog svoje opasne prirode i (...) zbog svojih zločina povezanih sa drogom", piše u saopštenju.

Ta banda je djelovala u saveznim brazilskim državama Sao Paolo i Espirito Santo, Parana, Amazonas, Para i Rondonia, u brazilskm dijelu Amazonije.

Galerija

Bonus video: