Obama posjetio vatrogasce čije su kolege nastradale 11. septembra

Poslije posjete vatrogasnoj stanici Obama je obišao mjesto gdje su se nalazile srušene "kule bliznakinje" i položio vijenac i susreo se s porodicama žrtava.
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Latimes.com
Barak Obama, Foto: Latimes.com
Ažurirano: 05.05.2011. 18:27h

Predsjednik SAD Barak Obama posjetio je danas, nekoliko dana poslije smrti Osame bin Ladena, vatrogasnu stanicu u Njujorku koja je pretrpjela najveće žrtve u vremeterorističkog napada 11. septembra 2001."Ovo je simboličko mjesto izuzetne žrtve koja je položena tog strašnog dana", rekao je Obama dok se rukovao sa pripadnicima vatrogasne jedinice koja je izgubila 15 vatrogasaca 11. seprtembra.Tom prilikom Obama se osvrnuo i na ubistvo vođe terorističke mreže Al Kaida od strane specijanih snaga mornarice SAD: "Kada kažemo da nikada nećemo zaboraviti, zaista to i mislimo".

"Ono što se desilo u nedelju zahvaljujući hrabrosti naših vojnika i odličnom obavještajnom radu, poslalo je poruku širom svijeta, ali je takođe poslalo poruku ovdje u domovini", rekao je Obama.On je rekao da se nada da je ishod operacije vatrogascima donio "malo utjehe" i zahvalio im na njihovoj svakodnevnoj žrtvi, uvjeravajući ih da imaju podršku i predsjednika i administracije koja im "čuva leđa".

"Ono što se desilo u nedelju zahvaljujući hrabrosti naših vojnika i odličnom obavještajnom radu, poslalo je poruku širom svijeta, ali je takođe poslalo poruku ovdje u domovini", rekao je Obama.

Bonus video: