Lukšić: Ubistvo Bin Ladena uspjeh u borbi protiv terorizma

"Crna Gora nastaviće i dalje da daje svoj doprinos u borbi protiv globalnih prijetnji i stvaranju uslova za bezbjedniji, bolji i sigurniji svijet", rekao je Lukšić.
0 komentar(a)
Lukšić, Foto: Boris Pejović
Lukšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.05.2011. 15:54h

Ubistvo Osame bin Ladene lidera terorističke organizacije Al Kaida, koja je godinama bila najveća prijetnja svijetu, predstavlja uspjeh u međunarodnoj borbi borbi protiv terorizma, smatra premijer Igor Lukšić.

On je rekao da je to signal da se savremeno globalno društvo može nositi sa izazovima terorizma i da zločini ne mogu ostati nekažnjeni.

"Ipak, borba međunarodne zajednice protiv terorizma mora biti nastavljena, a Crna Gora nastaviće i dalje da daje svoj doprinos u borbi protiv globalnih prijetnji i stvaranju uslova za bezbjedniji, bolji i sigurniji svijet", rekao je Lukšić.

Američki predsjednik Barak Obama objavio je rano jutros po srednjeevropskom vremenu da je najtraženiji terorista na svijetu, vođa Al kaide Osama bin Laden, ubijen u nedjelju u Pakistanu.

U neuobičajenom obraćanju naciji, Obama je rekao da je mala grupa Amerikanaca ubila Bin Ladena u jednom objektu u Pakistanu i došla u posjed njegovog tijela.

Bonus video: