TVITER BRŽI OD SVIH

Pakistanac se žalio na eksplozije, pa saznao da mu je Bin Laden bio komšija

Sohaib Atar se na Twitteru požalio helikoptere koji lete u okolini njegove kuće.
50 pregleda 0 komentar(a)
Bin Laden, Foto: Beta/AP
Bin Laden, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2011. 14:53h

Raširenost i dostupnost sredstava komunikacije i ovog puta omogućila je da priča o ubistvu Bin Ladena procuri i prije Obamine objave, prenosi B92.

Kao i u prethodnim sličnim situacijama, ključnu ulogu odigrao je Twitter: tačno u pola šest po našem vremenu pomoćnik Donalda Ramsfelda prvi je objavio vijest o Bin Ladenovoj smrti, a nekoliko minuta kasnije novinar CBS-a tvitovao je da je do njega stigla informacija da je Osama mrtav i da Amerikanci imaju njegovo tijelo.

Usledila je serija informacija baziranih na tome da se okršaj dogodio prošlog vikenda i da su Amerikanci u međuvremenu vršili DNK provjeru.

U narednih sat vremena mediji su objavljivali različite verzije priče, a u 6:30 svijetu se obratio Barak Obama, čime je stavljena tačka na spekulacije.

Obamino obraćanje skrenulo je pažnju na jedan interesantan detalj: Pakistanac Sohaib Atar se na Twitteru požalio na dvije snažne eksplozije u neposrednoj blizini njegove kuće u Abotabadu i helikoptere koji lete u okolini.

Tek kada je satima kasnije vidio američkog predsjednika na televiziji shvatio je šta je prenosio uživo i ko mu je bio komšija.