London naredio ambasadama pojačane mjere bezbjednosti

"Postoji mogućnost da će neki članovi Al Kaide pokušati narednih nedelja da pokažu da su još aktivni... Zbog toga sam zamolio jutros da naše ambasade pojačaju mjere bezbjednosti i opreznosti", naveo je Hejg.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2011. 10:03h

Britanske vlasti su naredile svojim ambasadama širom svijeta da pojačaju mjere bezbjednosti, poslije ubistva lidera Al Kaide Osame bin Ladena, izjavio je danas šef britanske diplomatije Vilijam Hejg i pozvao da na još veću opreznost."Postoji mogućnost da će neki članovi Al Kaide pokušati narednih nedelja da pokažu da su još aktivni... Zbog toga sam zamolio jutros da naše ambasade pojačaju mjere bezbjednosti i opreznosti", naveo je Hejg.Prema njegovim riječima, ubistvo Bin Ladena u operaciji američke vojske u Pakistanu predstavlja veoma težak udarac za Al Kaidu, ali kao i svaka druga organizacija, i oni će željeti na neki način da pokažu da su sposobni da još funkcionišu."Bez sumnje da je dobro što Bin Laden više neće moći da seje teror, smrt i haos u svijetu, ali je očigledno da problemi s kojima smo suočeni nijesu nestali", ocijenio je britanski ministar.

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao da Bin Ladenova smrt ne znači "kraj prijetnje ekstremističkog terorizma"."Treba da budemo posebno oprezni u narednim nedeljama", dodao je on.

"Bez sumnje da je dobro što Bin Laden više neće moći da seje teror, smrt i haos u svijetu, ali je očigledno da problemi s kojima smo suočeni nijesu nestali", ocijenio je britanski ministar.

Predsjednik SAD Barak Obama saopštio je jutros da je lider Al Kaide ubijen u Pakistanu.Grupa američkih komandosa ubila je Bin Ladena u nedelju rano ujutru u gradu Abotabatu, oko 100 kilometara sjeverno od Islamabada, saopštili su pakistanski i američki zvaničnici.Pored Bin Ladena u napadu su poginula još tri muškarca, među kojima i njegov sin, kao i jedna žena.

Bonus video: