U protestima u Jemenu poginulo 12 osoba

Oko 190 učesnika je povrijeđeno, kada su pripadnici bezbjednosnih snaga u civilu, otvorili vatru na demonstrante, saopštili su danas medicinski izvori.
0 komentar(a)
Neredi u Jemenu, Foto: Beta/AP
Neredi u Jemenu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.04.2011. 09:19h

Do jučerašnjeg nasilja je došlo kada se oko sto hiljada protivnika jemenskog predsjednika Alija Abdulaha Saleha, okupilo na centralnom trgu pokušavajući da uđu u ulice oko zgrade državne televizije.

Prema izjavama očevidaca, snage bezbjednosti su zajedno sa pripadnicima elitne Republikanske garde pucali u demonstrante i upotrebili suzavac da bi ih rastjerali, dok su se na okolnim krovovima mogli vidjeti i snajperisti.

"Veliki broj preminulih je gađan u glavu", kazao je ljekar Mohamed al-Ibahi, prenosi AP.Talas građanske neposlušnosti juče je pokrenut u 18 gradova Jemena, koji je uslijedio nakon dvomjesečnih protesta protiv jemenskog predsjednika.Prodavnice, škole i vladine institucije juče su bile zatvorene, a prema navodima aktivista biće i dalje zatvarane dva puta sedmično dok Saleh, koji vlada zemljom 32 godine, ne ode sa vlasti.Protesti u Jemenu počeli su u februaru.

Bonus video: