Uništena Gadafijeva rezidencija u Tripoliju

Neimenovani libijski zvaničnik smatra da je to bio pokušaj ubistva Gadafija, dok je njegov sin Saif al-Islam rekao da je bombardovanje predsjedničke rezidencije kukavički čin.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 11:43h

U vazdušnom NATO napadu uništen je jutros najveći dio velike rezidencije libijskog vođe Muamera el Gadafija u Tripoliju, dok su se u nekoliko djelova grada čule snažne eksplozije i zvuci aviona koju su prelijetali prijestonicu.

Neimenovani libijski zvaničnik, na koga se poziva AFP, rekao je da je u napadu ranjeno 45 osoba, od kojih se 15 nalaze u kritičnom stanju, ali da ne zna da li ispod ruševina ima još žrtava, prenosi MINA.

On smatra da je to bio pokušaj ubistva Gadafija, dok je njegov sin Saif al-Islam rekao da je bombardovanje predsjedničke rezidencije kukavički čin.

"Ovaj kukavični napad na Gadafijevu rezidenciju može da uplaši djecu, ali mi nećemo napustiti borbu i ne plašimo se", kazao je on, dodajući da je bitka koju vodi NATO unaprijed izgubljena.

Snažne eksplozije uzdrmale su centar Tripolija ubrzo poslije ponoći dok su avioni letjeli iznad prestonice.

To su bile najsnažnije detonacije u libijskoj prijestonici od početka NATO operacije i od njih se zatresao hotel nedaleko od centra grada u kome su odsjeli strani dopisnici.

Eksplozije su se čule u nekoliko djelova prijestonice, a libijska državna televizija je poslije toga nekoliko minuta prekinula emitovanje, prenosi Tanjug.

Međunarodna koalicija počela je intervenciju u Libiji 19. marta, na osnovu rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Galerija

Bonus video: