Štrajkovala glađu i dobila kartu za kraljevsko vjenčanje

Siromašna Meksikanka, koja je 16 dana štrajkovala glađu u pokušaju da dobije pozivnicu na vjenčanje britanskog kraljevskog para, ganula je jednog "Samarićanina" koji joj je kupio avio kartu za London.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 12:17h

Estibalis Čavez izazvala je veliku medijsku pažnju kada je podigla šator ispred britanske ambasade u Meksiko sitiju i počela štrajk glađu u nadi da će dobiti pozivnicu za vjenčanje, prenio je AP.

U zemlji gdje su siromaštvo, kriminal i droga glavni problemi, mnogi su se smijali njenom štrajku, nazivavši je "ludačom ispred ambasade". Ali, jedan čovjek je, ipak, bio dovoljno ganut da joj pozajmi 1.250 dolara za avio kartu za London.

"Dirnulo me je što je niko nije razumio. Mislim da ima pravo da se bori za ono što želi", rekao je Oktavio Fič Lazo.

Majka Estibalis Čavez je umrla rađajući je i sve što ova tinejdžerka zna o svojoj majci je da je mnogo voljela princezu Dajanu, majku princa Vilijama. Kada je čula za vjenčanje, Čavezova je znala da mora da ode na njega.

Tokom štrajka glađu izgubila je 8,5 kilograma i bila je očajna kada joj je iz ambasade rečeno da su sve pozivnice već poslate i da nema mjesta za nju. Onda se pojavio Fič koga je ganula njena želja da ode na kraljevsko vjenčanje i koji joj je pomogao.

Čavezova, međutim, ne gubi nadu da će, ipak, nekako uspjeti da uđe u Vestminstersku opatiju.

Ona želi i da kraljevskom paru pokloni njihovu sliku koju je naslikala.

I pored sreće što putuje, Čavezova je, ipak, nervozna i strahuje da bi britanski carinici mogli da je označe kao opasnost za kraljevski par.

Bonus video: