U selu na granici: Pripremni razgovori o susretu lidera Južne i Sjeverne Koreje

Dvije Koreje treba, pored ostalog, da dogovore u koliko navrata će se Kim Džong Un i Mun Džae In sastati tog dana i da li će djelovi njihovog sastanka biti prikazani uživo na televiziji
0 komentar(a)
Zvaničnici Sjeverne i Južne Koreje, Foto: Beta
Zvaničnici Sjeverne i Južne Koreje, Foto: Beta
Ažurirano: 05.04.2018. 07:55h

Zvaničnici dvije Koreje počeli su danas pripremne razgovore o susretu sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una i južnokorejskog predsjednika Mun Džae Ina u cilju rješenja tenzija na Korejskom poluostrvu zbog nuklearnog programa Pjongjanga.

Predstavnici Južne i Sjeverne Koreje sastali su se u graničnom selu Panmundžom zbog razgovora o bezbjednosti, protokolu i medijskom pokrivanju samita lidera te dvije zemlje koji će biti održan 27. aprila.

Južnokorejski zvaničnici rekli su ranije da će fokus samita biti na denuklearizaciji Sjeverne Koreje, ali Pjongjang to nije potvrdio putem državnih medija.

Dvije Koreje treba, pored ostalog, da dogovore u koliko navrata će se Kim Džong Un i Mun Džae In sastati tog dana i da li će djelovi njihovog sastanka biti prikazani uživo na televiziji.

Lideri dvije Koreje razgovarali su u svega dva navrata poslije Korejskog rata (1950-53).

Nakon samita lidera dvije Koreje, krajem maja se očekuje sastanak Kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa.

Bonus video: