U REDOVNOJ KOLUMNI

Čak Noris: Radikalni islamisti šire šerijatski zakon u SAD-u

Objavio je svoju prvu od pet predviđenih kolumni za Vorld Net Dejli u kojoj se bavi Uskrsom, ali i širenjem šerijatskog prava u SAD-u
151 pregleda 0 komentar(a)
Čak Noris, Foto: Connect
Čak Noris, Foto: Connect
Ažurirano: 26.02.2019. 18:55h

"Nije tajna da radikalni islamisti namjeravaju iskoristiti naše slobodu i Ustav kako bi širili šerijatski zakon. Mnogi Amerikanci ne razumiju kako šerijatski zakon nagriza temelje Republike. Zbog toga sam odlučio da napravim seriju kako se šerijat širi američkim društvom", napisao je Čak Noris u svojoj kolumni za Vorld Net Dejli.

Zanimljivo je da nakon toga Čak Noris kategorički tvrdi da nije islamofobista. Ističe da pozdravlja pluralnost religija i čvrsto vjeruje u Prvi amandman.

Akcijska zvijezda 80-ih u svojoj kolumni ističe da gdje god se šire islamska kultura i religija da za njima dolazi i šerijatski zakon.

"Šerijatski zakon se suptilno uvukao u našu zemlju".

"Mnogi Amerikanci gledaju snimke sa Bliskog istoka i gledaju snimke kako žene preljubnice kamenuju na smrt i misle 'to se nikada neće dogoditi u Americi'. Oni ne uspijevaju da vide kako se šerijatski zakon suptilno uvukao u našu zemlju', napisao je on.

Noris tvrdi da su sudovi sve skloniji da donose odluke prema kojima dopuštaju da se sporovi među muslimanima rješavaju prema šerijatskom pravu.

Takvu je odluku, tvrdi, donio sudij u Floridi.

Noris tvrdi da su Amerikanci suočeni s izborom - mogu ili ignorisati šerijatsko pravo u uvjerenju kako se ono u SAD-u nikada neće proširiti ili se mogu ozbiljno zabrinuti.