Kenedi je ubijen jer nije htio da od Rusa sakrije "tajne" o NLO?

Zbog novih informacija pojavile su se teorije da je JFK ubijen da ne bi razotkrio istinu o NLO-ima. CIA je pisma pustila u javnost zbog zakona o slobodi informisanja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 19:02h

Novootkrivena pisma Džona F. Kenedija upućena šefu CIA-e i šefu NASA-e pokazuju da je predsjednik Amerike 10 dana prije smrti zahtijevao da mu pokažu povjerljiva dokumenta o vanzemaljcima, piše Daily Mail.

Pismo je objavila CIA, na zahtjev pisca Vilijama Lestera, koji je istraživao život bivšeg američkog predsjednika za svoju knjigu "Slavlje slobode: JFK i nove granice".

Pismo NASA-i datira od 12. novembra, 1963.godine.

Zbog novih informacija pojavile su se teorije da je JFK ubijen da ne bi razotkrio istinu o NLO-ima. CIA je pisma pustila u javnost zbog zakona o slobodi informisanja.

U jednom od njih, JFK piše šefu CIA-e, a u drugom je upravi NASA-e rekao da želi da sarađuje sa bivšim Sovjetskim savezom na zajedničkim svemirskim aktivnostima.

Pismo Kenedija šefu CIA-e

Autor knjige navodi da je Kenedi bio zabrinut da NLO vide i u Sovjetskom savezu, te da bi Rusi mogli to da protumače kao agresiju na njih i da su NLO neka vrsta tehnološkog napada.

"Mislim da je to jedan od razloga zašto je htio da vidi ta dokumenta i zašto je tražio da NASA ne bude ovlaštena za njih. Tako je mogao da kaže Rusima: Gledajte, to nismo mi, ne radimo mi to, ne provociramo vas", kaže Lester.

Teoretičari zavjere kažu da pisma imaju veze sa takozvanim 'zapaljenim dokumentom' iz 1990-ih.

U drugom pismu, Kenedi je upravi NASA-e rekao da želi da sarađuje sa Rusima na svemirskim aktivnostima. Pismo je napisano 10 dana prije ubistva bivšeg američkog predsjednika

Njega je navodno iz vatre izvukao agent CIA-e koji je tamo radio između 1960. i 1974. Agencija se navodno tako rješavala osjetljivih dokumenata, ali je agent uspio da spase dokument i poslao ga lovcu na NLO-e Timotiju Kuperu 1999. godine.

Vjerodostojnost dokumenta nije dokazana, ali je bio naslovljen na 'Lansera' što je bilo kodno ime Kenedija.

"Kao što znate, Lanser se raspitivao za naše aktivnosti, što ne možemo da dozvolimo. Molim vas, predajte vaša opažanja. Vaša reakcija je ključna za opstanak ove grupe", napisao je navodno šef CIA-e na prvoj stranici.

Sadašnji vlasnik dokumenta, koji ga je kupio od Kupera 2001, kaže da pokazuje kako je JFK tražio uvid u dokumenta, ali da ga je CIA odbila.

Istražitelj UFO-a Robert Vud zatražio je forenzičko istraživanje tinte, papira, vodenih žigova, vrstu fonta i ostale tragove kako bi odredili tačan datum dokumenata. Još čeka nalaze.

Bonus video: