U Kini spašeno na stotine pasa koji su trebali da završe kao hrana

Posljednjih nekoliko godina aktivisti u Kini su uspješno spriječili i prevoz nekoliko hiljada mačkaka u mesare u južnoj Kini, gdje je mačije meso poslastica
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 17:29h

Aktivisti za zaštitu životinja u Kini tokom vikenda zaustavili su kamione u kojima je prevoženo nekoliko stotina pasa koji su trebali da završe na stolovima restorana, prenosi "Telegraf".

Borci za prava životinja godinama pokušavaju da zabrane posluživanje psećeg mesa u Kini, a u Pekingu je jedan aktivista prepriječio put kamionima koji su prevozili pse i o svemu obavijestio ljubitelje životinja.

Kako prenosi "Telegraf" pozivajući se na "Čajna dejli" psi, uglavnom ukradeni, prevoženi su iz centralne provincije Henan u restorane u provinciji Jilin.

Aktivisti su uspjeli da spasu više od 400 pasa.

Više od 200 ljubitelja životinja je nakon dojave opkolilo kamione u kojima su prevoženi psi i nakon 15-časovnog prekida saobraćaja uspjeli su da oslobode nesrećne životinje, za čiji su otkup platili 17.600 dolara.

Posljednjih nekoliko godina aktivisti u Kini su uspješno spriječili i prevoz nekoliko hiljada mačkaka u mesare u južnoj Kini, gdje je mačije meso poslastica.

Pseće i mačije meso u Kini se najčešće koristi tokom zimskih mjeseci jer se vjeruje da podstiče rad cirkulacije.

Bonus video: