Tramp: Nismo u ratu sa Kinom, taj rat je izgubljen prije mnogo godina

Kina je danas objavila listu proizvoda iz SAD u vrijednosti od 50 milijardi dolara za koje će biti uvećena takse, uključujući soju, automobile i hemijske proizvode, kao odgovor na posljednje namete koje je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa najavila na kineski uvoz u vrijednosti od 50 milijardi dolara
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2018. 12:03h

SAD nisu u trgovinskom ratu s Kinom, izjavio je danas američki predsjednik Donald Tramp, pošto su dvije zemlje najavile međusobne namete na uvoz.

Kina je danas objavila listu proizvoda iz SAD u vrijednosti od 50 milijardi dolara za koje će biti uvećena takse, uključujući soju, automobile i hemijske proizvode, kao odgovor na posljednje namete koje je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa najavila na kineski uvoz u vrijednosti od 50 milijardi dolara.

Tramp je na Tviteru naveo da SAD imaju trgovinski deficit prema Kini od 500 milijardi dolara i da se u Kini još ukrade intelektualna svojina u vrijednosti od 300 milijardi dolara, što kako je ocjenio, ne smije više da se dozvoli.

"Nismo u trgovinskom ratu s Kinom, taj rat su izgubili prije mnogo godina glupi ili nesposobni ljudi koji su predstavljali SAD", naveo je Tramp.

Bonus video: