Argentinac uhvaćen u švercu 600 zmija i drugih gmizavaca

Policija je bila šokirana kada je otvorila torbe, rekao je Chersić koji istražuje mrežu trgovaca divljih životinja i koji se pridružio akciji u autobusu.
77 pregleda 0 komentar(a)
gušter, Foto: Shutterstock.com
gušter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.04.2011. 12:33h

Putnici jednog autobusa u Argentini zaprepastili su se kada je policija nakon pretrage pronašla više od 600 zmija i drugih gmizavaca u odjeljku za prtljag, javio je AFP pozivajući se na lokalnu policiju.

Policija je, na osnovu dojave, presrela autobus u provinciji Santa Fe na sjeveru države koji je išao u prijestonicu Buenos Aires, zatražila dokumenta od putnika i počela da pretresa vozilo.

Predstavnik lokalne policije Danijel Chersić rekao je da je kod jednog putnika pronađeno 40 zmija, pored onoga što je smješteno u prtljažniku.

Policija je bila šokirana kada je otvorila torbe, rekao je Chersić koji istražuje mrežu trgovaca divljih životinja i koji se pridružio akciji u autobusu, piše dnevni list "Klarin".

Policija je imala šta da vidi - 444 zmije (boe, otrovnice i druge), 186 komada ugroženih vrsta kornjača, 40 guštera i jednog armadilja.

Osoba koja je to švercovala, uhapšena je, a ukrcala se u autobus u Santijago del Esteru, gdje je provela 3 mjeseca prikupljajući razne vrste životinja sa namjerom da ih preproda, rekao je Chersić.

Bonus video: